Італійський парламент не підтримав скасування санкцій проти РФ, чим підтвердив тверду та послідовну позицію в цьому питанні. Про це у себе на сторінці в Facebook написав співголова міжпарламентської групи дружби Україна-Італія

«Щиро дякую італійським колегам за тверду та послідовну позицію щодо збереження санкцій проти Росії. Сьогоднішнє рішення парламенту демонструє розуміння італійським політикумом важливості такої консолідованої позиції», - написав він.


Сергій Алєксєєв нагадав, що у травні під час офіційного візиту делегації народних депутатів України до Риму відбулось багато  зустрічей з італійськими колегами та представниками Італії в ПА ОБСЄ, ПА РЄ та ПА НАТО.  «На кожній зустрічі ми наголошували, що санкції –  єдиний дипломатичний метод стримування російської агресії. Дуже радий, що наші аргументи були почуті  незважаючи на ту потужну кампанію проти санкцій, що її розгорнули проросійські політики та бізнесмени, що несуть збитки через подібні кроки», - відзначив він.


Важливо, за словами Сергія Алєксєєва, також пам»ятати, що саме за головування Італії в ЄС були ухвалені санкції, однак, на жаль, нині в цій країні багато проросійськи налаштованих рухів,  які постійно порушують питання можливості їхнього скасування.

«Наші міждержавні відносини не є простими, хоча за останній час відбулись суттєві позитивні зрушення. Італійці  прагматична нація, тому їм треба демонструвати, що Україна - це країна можливостей. Зі свого боку наша міжпарламентська група дружби Україна-Італія робить для цього все можливе», - повідомив політик.

Так, Сергій Алєксєєв повідомив, що вже у вересні може бути підписано Меморандум про співпрацю між парламентами наших країн, що дозволить не тільки ефективніше доносити об’єктивну інформацію про ситуацію в Україні, а й сприятиме залученню інвестицій.формалізує відносини і надасть можливість для нових напрямків співпраці. Крім того, на рівні міжпарламентської групи дружби Україна-Італія вирішено закріпити за конкретними депутатами співпрацю з певними регіонами Італії, що