«До парламенту від наших італійських колег надійшов проект Меморандуму про взаєморозуміння між Палатою депутатів Італійської  Республіки та Верховною Радою України. Текст цього проекту ми погодили декілька тижнів тому під час офіційного візиту делегації народних депутатів до Риму», - сказав Сергій Алєксєєв.

Парламентарій  відзначив, що за пропозицією італійської сторони офіційне підписання Меморандуму головами парламентів України та Італії може відбутися під час конференції голів парламентів держав Ради Європи  у м. Страсбург 15-16 вересня 2016 року.

«Після підписання Меморандуму Україна буде лише 28 країною, з якою відбуватиметься співпраця на міжпарламентському рівні. Переконаний, що посилення саме міжпарламентської співпраці сприятиме посиленню міждержавних зв’язків між Україною та Італією, адже саме парламентарі є провайдерами реформ у своїх країнах», - сказав він.

Сергій Алєксєєв також повідомив, що серед членів міжпарламентської групи дружби Україна-Італія планують визначити депутатів, які відповідатимуть за зв’язки з конкретними регіонами Італії. Це, за його словами, сприятиме залученню інвестицій до України, роз’ясненню політичної ситуації всередині країни. «В подальшому така співпраця може перейти на рівень  співпраці вже між регіонами України та Італії , коли підприємці знаходитимуть спільні інтереси. Однак це не питання місяця чи двох, це кропітка робота з прицілом на майбутнє», - пояснив він.

Нагадаємо, 25-27 травня відбувся перший офіційний візит делегації народних депутатів України до Палати депутатів Італійської Республіки. Під час візиту народні депутати провели низку важливих зустрічей, зокрема, з представниками національних делегацій Італії  в ПА НАТО, ПА ОБСЄ, ПА РЄ, а також досягнули домовленостей щодо підписання Меморандуму про співпрацю між парламентами обох країн.