Налагодження співпраці між містами України та країн Європи сприяє посиленню міждержавного співробітництва. Про це сказав співголова міжпарламентської групи дружби Україна-Італія Сергій Алєксєєв після візиту разом з мером Києва Віталієм Кличком до Флоренції.

«В рамках євроінтеграційних процесів важливе місце посідає саме співпраця та взаємодія між громадами України та країн ЄС. Це суттєво посилює культурні та економічні зв’язки, що позитивно впливає і на міждержавні відносини. Особливо це притаманно Італії, де є велика українська громада. Тому наш візит з Віталієм Кличко до Флоренції дозволив налагодити такі стосунки між цим італійським містом та Києвом», - сказав він.

Як повідомив Сергій Алєксєєв, під час візиту вдалося домовитись про проведення спільного бізнес-форуму наступного року, виставки українських митців (художників та скульпторів) та встановлення у Флоренції пам’ятника Тарасові Шевченку. «Це є кроком у відповідь на встановлення у Києві на Володимирській Гірці пам’ятника Данте Аліг’єрі. За словами мера Флоренції Даріо Нарделла, це можливо буде зробити вже у листопаді цього року під час форуму мерів світових міст, на який він також запросив і Віталія Кличка», - сказав він.


.

Парламентарій  зазначив, що під час візиту порушувалося  питання підписання між Києвом та Флоренцією меморандуму про співпрацю, що дозволить надати новий імпульс співпраці між містами-побратимами. Обговорення цього питання продовжиться під час візиту Даріо Нарделла до Києва у вересні-жовтні цього року.

«Ми маємо використовувати кожну можливість для налагодження зв’язків, адже дипломатія – це не тільки зустрічі на рівні міністрів закордонних справ, прем’єр-міністрів чи президентів. Бувають випадки, коли «народна» дипломатія виявляється набагато ефективнішою. Наша ж міжпарламентська група дружби допомагатиме у подібній співпраці», - сказав він.