Сергій Алєксєєв: Італія зацікавлена у поглибленні культурних та економічних зв’язків з Україною

 

Італія зацікавлена у поглибленні культурних та економічних зв’язків з Україною. Про це сказав співголова міжпарламентської групи дружби Україна-Італія Сергій Алєксєєв  після зустрічі з Надзвичайним та Повноважним послом Італійської республіки в Україні Фабріціо Романо та делегацією з регіону Базиліката на чолі з його віце-губернатором Альдо Берлінгуером, що відбулася у Верховній Раді України під час   перерви в ранковому засіданні. До складу делегації, що перебуває у Києві з коротким візитом і вже завтра поїде до Маріуполя, також увійшли професори  Нікола Франко Баллоні та Мікеле Греко.

 

Як зазначив на початку зустрічі Сергій Алєксєєв, група дружби Україна-Італія є однією з найбільш активних і результативних груп серед аналогічних у Верховній Раді. “Так в рамках культурної співпраці за безпосередньої участі Фабріціо Романо у Києві на Володимирській гірці було встановлено пам’ятник видатному італійському поету та політику Данте Аліг’єрі. В найближчих наших планах - встановлення пам’ятника Тарасові Шевченку у Флоренцїї. Ескіз вже підготував відомий скульптор Олег Пінчук”,  - сказав він.


 

Сергій Алєксєєв зазначив, що в рамках політичної програми члени групи дружби Україна-Італія одержали запрошення відвідати парламент Італії. “Ми плануємо під час цього візиту поєднати політичну програму та проведення економічного форуму щодо співпраці між нашими країнами”, - сказав він.

 

 Своєю чергою,  Альдо Берлінгуер повідомив, що розташоване в регіоні Базиліката місто  Матера одержало почесний статус у 2019 році бути Європейською столицею культури. Тому керівництво регіону розробило план підготовки до цієї події, до якого також хочуть залучити і Україну.

 

“Я мав досвід викладання в Києво-Могилянській академії, то тим більше мені приємно і я вважаю за доцільне встановити між нами такі відносини. Це прекрасна нагода залучити до цього пулу окрім культурного напрямку ще і можливі інші напрямки нашого співробітництва особливо і зокрема у сфері туризму, що, безумовно, позначиться й на економічній співпраці між нашими підприємцями”, - сказав він.

 

Наприкінці зустрічі Альдо Берлінгуер запросив членів групи дружби Україна-Італія відвідати Матеру, аби ознайомитися з процесом підготовки. Сергій Алєксєєв пообіцяв обговорити це питання з членами групи дружби під час наступного засідання.