Заступник співголови групи міжпарламентських зв’язків з Італійською Республікою Віктор Романюк взяв участь у ході проти російської агресії в Україні, що відбулася в Римі.  За словами парламентарія, участь у заході взяли не лише представники української діаспори, а й небайдужі італійці. “Маніфестація української громади проти війни пройшла центром Риму. Тисячі італійців і туристів з усього світу приєдналися до нас і висловили свою підтримку. Головне зараз  - спільними зусиллями європейських народів зупинити Путіна й зберегти Україну, а, отже, й  мир в усій Європі”, - сказав він.
Віктор Романюк відзначив, що приводом для проведення такої акції стала необхідність привернути увагу світової спільноти до дворічної військової агресія Росії проти України, що розпочалась з анексії Криму, а згодом перекинулась на схід України. Тому українці в різних країнах об'єднаються проти війни і політики "путінізму".


“Українці Італії вийшли на протести проти війни, а Рим нас підтримав.  Ми за
мир і проти війни! Італійські правоохоронці забезпечували дотримання правопорядку. Тут українці організовані й викликають захоплення,  та є прикладом для багатьох інших громад”, - відзначив він.

Нагадаємо, у Франції, Італії, Португалії, Іспанії та інших країнах Європи відбулися акції на знак протесту проти агресії Росії в Україні. У Парижі, Лісабоні, Римі кількадесят активістів зібралися під прапорами України та ЄС на мирну ходу, щоб нагадати світу про анексію Криму й кремлівську агресію.