Розміщено за посиланням http://goo.gl/xHkoDA на веб-сайті http://alekseev.com.ua/, а також на веб-сайті ВРУ http://rada.gov.ua/

 

У Києві на Володимирській гірці відбулося офіційне відкриття пам’ятника видатному італійському поету та політику Данте Аліг’єрі. Участь у заході взяли Київський міський голова Віталій Кличко, Надзвичайний та Повноважний Посол Італійської Республіки в Україні Фабріціо Романо та співголова групи дружби Україна-Італія Сергій Алєксєєв.


«Сьогодні ми офіційно відкрили пам’ятник великому Данте Аліг’єрі. Це дуже важлива подія, адже культурні зв’язки між країнами є основою для тісної економічної співпраці. Я вдячний меру Києва Віталію Кличку та Надзвичайному і Повноважному Послу Італійської Республіки в Україні Фабріціо Романо за активну участь у встановленні цього пам’ятника, бо тільки спільними зусиллями ми зможемо дати новий імпульс нашим міждержавним відносинам», – сказав Сергій Алєксєєв.

Він нагадав, що встановлення пам’ятника Данте Аліг’єрі відбулося в рамках міжурядового Україно-Італійського проекту, за яким в Італії має також з’явитися пам’ятник великому українському  Кобзареві Тарасові Шевченку.

«Україна обрала шлях євроінтеграції, який неможливо подолати без культурного обміну з європейськими країнами. Італія має неоціненну та різноманітну культурну спадщину – це перлина не лише Європи! Фактично,  італійська культура це світове надбання», – сказав він.

Сергій Алєксєєв висловив упевненість, що попереду ще багато знакових подій, які ще більше скріплять дружбу наших країн і він зі свого боку як голова міжпарламентської групи дружби Україна-Італія докладе до цього максимум зусиль.

Довідка. Автором проекту виступив скульптор Лучано Массарі (Італія), архітектор – Леонід Малий (Україна), виготовлення – Мистецькі студії «Студі Дарте Каве Мікеланджежело» (Італія). Ініціатива стала можливою завдяки меценатам, зокрема, керуючого партнера юридичної компанії «Алєксєєв, Боярчуков та Партнери» Сергія Боярчукова.