Розміщено за посиланням http://goo.gl/aHCDAF  на веб-сайті http://alekseev.com.ua/

 

Сергій Алєксєєв: Створення «Італійського дому» для підтримки українських експортерів, це новий формат у відстоюванні інтересів вітчизняного бізнесу за кордоном

Активне просування товарів українського виробництва є необхідною умовою для посилення довіри іноземних інвесторів до України. Про це сьогодні заявив співголова групи ВРУ з міжпарламентських зв’язків з Італійською Республікою, народний депутат від Блоку Петра Порошенка Сергій Алєксєєв, коментуючи відкриття «Італійського дому» та інші ініціативи Посольства України в Італії.

«Завдяки асоціації «Італійській дім»  та розробленому нею веб-порталу OpenGateItaly, кожен український експортер зможе отримати об’єктивний аналіз перспектив свого продукту в Італії та рекомендації спеціалістів стосовно його просування на італійському ринку. Розпочатий нашими друзями з Посольства проект відкриває перед українським та італійським бізнесом широкі можливості для взаємовигідної співпраці», – зауважив Сергій Алєксєєв.

Народний депутат Алєксєєв зазначив, що вважає останні кроки українського Посольства в Італії дуже актуальними, адже Італія є одним з найбільш перспективних партнерів для України в ЄС:

«Дані Держстату свідчать, що Україна експортувала до Італії товарів більш ніж на 947 мільйонів доларів. І це лише перше півріччя. Очевидно, що італійський ринок може стати воротами до Європи для українських виробників. У свою чергу, кожен приклад успішної співпраці з українською стороною підвищує рівень довіри італійського інвестора до нашої країни та позитивно впливає на розвиток нашої економіки».

«Створення «Італійського дому» для підтримки українських експортерів, це новий формат у відстоюванні інтересів вітчизняного бізнесу за кордоном», – наголосив Сергій Алєксєєв.

Як повідомлялося раніше, у березні 2015 року народний депутат С. Алєксєєв, разом із однопартійцями ініціював створення Тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради з питань сприяння діяльності іноземних інвесторів в Україні. Основним завданням комісії було б вдосконалення законодавства для захисту іноземних інвесторів.