Розміщено за посиланням http://goo.gl/AN2Qq9 на веб-сайті http://alekseev.com.ua/, а також на веб-сайті ВРУ http://rada.gov.ua/

 

Вже довгий час ведеться активна робота Співголовою групи ВРУ з міжпарламентських зв’язків з Італійською Республікою – Сергієм Алєксєєвим та членами групи – народними депутатами України, що має на меті підкріпити українську позицію в італійському інформаційному просторі.

Враховуючи проросійську позицію італійських депутатів і заяви про наміри відвідати у жовтні Крим, за ініціативою  Сергія Алєксєєва, засновник «Руху 5 зірок» Беппе Грілло та кожен із 91 депутатів фракції «Руху 5 зірок» отримав листівки з закликом почути українську позицію стосовно незаконної анексії півострова Крим.

Листівки містять інформацію, щодо стану кримськотатарського народу в умовах анексії Криму Російською Федерацією. Аби кожен з італійських депутатів, членів фракції «Руху 5 зірок» міг краще зрозуміти суть проблеми, на листівках використані слова з промови Мустафи Джемілєва:

«Жорстка дискримінація і беззаконня щодо кримських татар, особливо викрадання і вбивства молодих людей, примусові призови молодих людей у російську армію з перспективою відправити їх на війну зі своїми братами-українцями, цілковита відсутність демократичних свобод і відсутність будь-яких перспектив для молодих людей в окупованому Криму змушує багатьох знов залишати свою батьківщину і переселятися на материкову частину України».

Разом із листівками пан Грілло отримав запрошення для себе та інших депутатів «Руху 5 зірок» відвідати Київ, замість окупованого Російською Федерацією Криму.

Сергій Алєксєєв привітав готовність «Руху 5 зірок» до діалогу. Народний депутат зазначив, що члени депутатської групи з міжпарламентських зв’язків з Італійською Республікою неодноразово проводили зустрічі із італійськими парламентарями, саме для того щоб забезпечити об’єктивне інформування політиків Італії про стан речей в Україні та створити всі умови для подальшої плідної співпраці.

«Якщо пан Грілло разом з колегами приймуть рішення відвідати Київ, – додав Сергій Алєксєєв, – наша депутатська група готова надати усю необхідну допомогу у організації візиту».