Розміщено за посиланням http://goo.gl/0h7z9F на веб-сайті http://alekseev.com.ua/, а також на веб-сайті ВРУ http://rada.gov.ua/

 

Угода про асоціацію України з ЄС відкриває нові можливості для України та країн Євросоюзу. Про це заявив народний депутат України, співголова групи з міжпарламентських зв’язків з Італійською Республікою Сергій Алєксєєв під час візиту представників групи до Риму.

В ході робочого візиту представників групи з міжпарламентських зв’язків з Італією до Риму депутати провели низку зустрічей з італійськими колегами: депутатами, сенаторами та урядовцями. Зокрема з сенатором, членом Комісії у закордонних справах Сенату Італії Франческо Вердуччі, що призначений доповідачем в Сенаті з питання ратифікації Угоди про асоціацію України з ЄС.

Сергій Алєксєєв наголосив, що Україна – конструктивний партнер. Нині впроваджує низку реформ для імплементації Угоди про асоціацію з ЄС, яка надасть нові можливості як для України, так і для країн Євросоюзу. Україна відкриває для ЄС свій 42-х мільйонний ринок, а наше податкове законодавство має найлояльніші умови в Європі.   Окрім того, наразі проводиться робота для покращення інвестиційного клімату та створення сприятливих умов для збільшення обсягу інвестицій в країну.

Відзначимо, що на наступний день після зустрічі Сергія Алєксєєва з сенаторами, в Комісії у закордонних справах Сенату Парламенту Італійської республіки розгляд питання ратифікації Угоди про асоціацію України з ЄС закінчився його підтримкою. Наступним етапом буде узгодження на засіданні голів фракцій дати внесення питання щодо ратифікації Угоди до Сенату.

Нагадаємо ратифікація Угоди про асоціацію України з ЄС Палатою депутатів Італії відбулась 11 червня. Розгляд питання в Сенаті відбудеться у вересні.