14 квітня 2015 року відбулася зустріч депутатів фракції «Блок Петра Порошенка» (група «УДАР») Сергія Алєксєєва, Ольги Бєлькової та Тараса Кутового з представниками Консультаційного Комітету італійських підприємців при Посольстві Італії, за участі мера Києва Віталія Кличка та Надзвичайного і Повноважного Посла Італії в Україні Фабріціо Романо.


Верховна Рада буде вдосконалювати законодавства для захисту іноземних інвесторів. Про це заявив народний депутат України, заступник голови комітету з питань правової політики та правосуддя Сергій Алєксєєв під час зустрічі з підприємцями.

Сергій Алєксєєв повідомив, що депутати депутатська депутатів фракції «Блок Петра Порошенка» (група «УДАР»),  ініціювала створення у Верховній Раді спеціальної комісії з питань сприяння діяльності іноземних інвесторів в Україні. «Основним завданням спеціальної комісії є розробка законопроекту про повернення довіри іноземних інвесторів до України, а також розгляд звернень іноземних інвесторів щодо порушення їх прав», – повідомив депутат. Сергій Алєксєєв нагадав, що на даний час інвестиційна діяльність регулюється законом, ухваленим ще у 1991 році, який потребує суттєвого вдосконалення. І висловив впевненість, що парламент ухвалить рішення про створення комісії для напрацювання змін до законодавства.

Серед найбільш проблемних питань, що хвилюють іноземних інвесторів, Алєксєєв назвав нестабільність податкового законодавства, відсутність відповідальності за порушення прав інвесторів та питання компенсації інвесторам збитків, яке на сьогоднішній день не врегульоване та недосконалість судової системи. «Саме ці проблеми ми маємо вирішити в рамках роботи спеціальної комісії, що розробить зміни до законодавства щодо захисту прав іноземних інвесторів», – наголосив Сергій Алєксєєв.

Засіданні депутатської групи з міжпарламентських зв’язків з Італійською Республікою за участі Надзвичайного і Повноважного Посла Італії в Україні Фабріціо Романо, відбудеться 21 квітня 2015 року о 15:00 (вул. Садова, 3А, кім. 536).