Розміщено за посиланням http://goo.gl/NbaLGy на веб-сайті http://alekseev.com.ua/, а також на веб-сайті ВРУ http://rada.gov.ua/

 

21 квітня відбулося перше засідання депутатської групи з міжпарламентських зв’язків з Італійською Республікою за участі Посла Італії в Україні Фабріціо Романо, Першого Секретаря Посольства Італії в Україні Маттео Крістофаро, Першого Секретаря Посольства Італії в Україні Андреа Домініконі, Другого Секретаря Посольства Італії в Україні Лука Трабальца.


На засіданні було обговорено питання подальшої співпраці між депутатською групою та Посольством Італії в Україні. Депутати обговорили візит до Парламенту Італії, який запланований на кінець травня 2015 року. В контексті запланованого візиту депутати визначили важливість висвітлення української позиції в інформаційному просторі Італії, яка на сьогоднішній день представлена недостатньо. Також звернули увагу на важливість співпраці країн у сферах залучення інвестицій, туризму та культури.

Сергій Алєксєєв, співголова депутатської групи, зокрема зазначив, що головною метою візиту є створення такої ж депутатської групи дружби з Україною в Парламенті Італії. Також метою візиту є проведення кампанії по інформуванню італійських громадян і посадовців стосовно російської агресії в Україні та незаконної анексії Криму.

Нагадаємо, що перші кроки в роботі депутатської групи вже були зроблені, зокрема, 14 квітня було організовано зустріч з Консультаційним Комітетом італійських підприємців та Послом Італії з мером Києва Віталієм Кличко. Було обговорено питання захисту іноземних інвесторів в Україні.

Також групою вже підготовлена пропозиція Спікеру ВРУ Володимиру Гройсману виступити з ініціативою запросити Спікера італійського Парламенту Лауру Болдріні. Група вже звернулася з листом до парламенту Італії з пропозицією ратифікувати Угоду про асоціацію України з ЄС та з пропозиціє створити відповідну групу дружби в Італії.