Розміщено за посиланням http://goo.gl/pZrjqPна веб-сайті http://alekseev.com.ua/

 

У Верховній Раді створено депутатську групу з міжпарламентських зв’язків з Італією. Співголовою групи обрано депутата-«ударівця» Сергія Алєксєєва.

Серед пріоритетів діяльності групи її члени визначили створення сприятливих умов для поглиблення двосторонніх контактів, підтримання політичного діалогу на різних рівнях міждержавного спілкування, що зокрема реалізується завдяки роботі Українсько-італійської ради з економічного, промислового та фінансового співробітництва. Особливої уваги буде надано співпраці в сфері енергетики. Насамперед мова йде про досвід Італії у заощадженні енергії шляхом зменшення її споживання завдяки використанню відновлювальних джерел енергії, особливо фотогальванічних установок (використання сонячної енергії).

Окрім того, в рамках групи депутати мають намір активізувати двостороннє співробітництво в гуманітарній сфері. Зокрема, у 2015 році заплановане проведення низки заходів: підписання угоди про культурне співробітництво з КМДА (січень 2015 р.); видання та презентація книги українською та італійською мовами, присвяченої Тарасові Шевченку до 200-річчя від дня народження (березень 2015 р.); святкування 750-річчя від дня народження великого поета Данте Аліг’єрі, якому буде зведено пам’ятник в центральній частині Києва (червень 2015 р.); проведення ІІ Фестивалю італійського музичного бароко в Україні (жовтень 2015 р.).