Голова Консультативної Ради ,,Аль-Шура” (парламент) Держави Катар Мухаммед бін Мубарак Аль-Хулейфі запросив Голову Верховної Ради України Володимира Гройсмана відвідати з візитом східну країну. Відповідна заява пролунала під час зустрічі офіційної делегації Верховної Ради України на чолі з народним депутатом України, Головою групи з міжпарламентських зв’язків з Державою Катар Андрієм Артеменком з керівником катарського парламенту та його парламентаріями.

Також до складу делегації увійшли народні депутати Андрій Тетерук та Денис Силантьєв.

“Дозвольте Вас привітати на гостинній катарській землі. Я дуже радий, що вперше в історії наших міждержавних відносин українські депутати відвідують із офіційним візитом Катар. Сьогодні у нас відбувається засідання парламенту, але для нас є честю зробити перерву заради зустрічі із Вами”, - зазначив Мухаммед бін Мубарак Аль-Хулейфі.

Він пообіцяв, що відповідну міжпарламентську групу дружби з Україною в найкоротші терміни буде створено і в Консультативній Раді Держави Катар.

“Якомога швидше ми сформуємо свою групу дружби з Україною та включимо туди на постійній основі 10 парламентаріїв, які змінюватимуться час від часу, аби кожен із загальної кількості нашого парламенту, який налічує 35 осіб, зміг взяти участь в її діяльності. Користуючись нагодою, я  хотів би передати вітання Голові Верховної Ради України та запросити його відвідати нас із офіційним візитом у зручний для нього час”, - зазначив Мухаммед бін Мубарак Аль-Хулейфі.

Своєю чергою народний депутат Андрій Артеменко пообіцяв передати запрошення Голові Верховної Ради України Володимиру Гройсману, а також розказав про особливості функціонування українського парламентаризму.

“Від імені усієї делегації дозвольте Вам подякувати за гостинний прийом та допомогу в організації зустрічей. Я впевнений, що наш візит - це лише перший крок до зміцнення та розвитку відносин між Україною та Катаром. Нам є над чим працювати. Я сподіваюсь на підтримку парламентом Катару усіх запропонованих нами ініціатив у торгово-економічній, інвестиційній, сільськогосподарській та туристичній сферах”, - зазначив народний депутат.

Також члени делегації під час офіційного візиту зустрілися з Державним Міністром оборони Держави Катар генерал-майором Хамадом бін Алі Аль-Атийєю та обговорили можливості співпраці між країнами у військово-промисловій сфері, зокрема йшлося про  відкриття спільних підприємств з виробництва сучасної продукції військово-технічного призначення.

Окрім цього, відбулася зустріч із заступником Міністра закордонних справ Держави Катар Мухаммедом Аль-Румейхі, під час якої він запевнив українських парламентаріїв у незмінній підтримці його державою єдності та територіальної цілісності України.

Заступник Міністра наголосив, що Катар зацікавлений у досвіді України, який вона отримала в рамках підготовки до проведення Чемпіонату Європи з футболу у 2012 році.

“Ми готові перейняти ваш досвід та навички, які ви отримали під час підготовки до проведення Чемпіонату Європи із футболу в 2012. Мова йде не лише про безпекові заходи, але й організаційні моменти футбольних матчів. Я певен, що спорт – це один із видів дипломатії, який значно наблизить наші країни”, - додав він.

 

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Новини”

26 квітня 2024 16:20
26 квітня 2024 09:50
25 квітня 2024 16:05
24 квітня 2024 14:54
23 квітня 2024 18:12
21 квітня 2024 12:12
18 квітня 2024 10:12
17 квітня 2024 19:05
17 квітня 2024 18:51
17 квітня 2024 17:23