" /> " /> "/>

Верховна Рада України ухвалила Закон "Про ратифікацію Угоди між Україною та Королівством Нідерланди про Міжнародну місію захисту розслідування"

Інформаційне управління Апарату Верховної Ради України
31 липня 2014, 12:33

 

Згідно із законом, "Угода між Україною та Королівством Нідерланди про Міжнародну місію захисту розслідування, підписана у м. Києві 28 липня 2014 року, набирає чинності з дати отримання Королівством Нідерланди дипломатичної ноти про виконання Україною внутрішньодержавних процедур, необхідних для набрання цією Угодою чинності".

Угодою передбачено, що багатонаціональна Міжнародна місія захисту розслідування (далі - Місія), якою керує Направляюча держава, створюється з метою сприяння збиранню решток та проведенню розслідування відповідно до Резолюції 2166 Ради Безпеки ООН від 21 липня 2014 року, а також з метою здійснення інших видів діяльності, які можуть бути погоджені між Сторонами.

Місія складається з військового й невійськового персоналу Направляючої держави і Австралії та, у відповідних випадках, інших держав, громадяни яких перебували на літаку рейсу МН17.

Законопроект зареєстровано за №0088.