О.Турчинов: Злочинці, причетні до авіакатастрофи на Сході України, не уникнуть покарання

Прес-служба
22 липня 2014, 10:19

 

Голова Верховної Ради України Олександр Турчинов, відкриваючи у вівторок пленарне засідання, нагадав, що 17 липня 2014 року на Сході України «терористами з російського зенітно-ракетного комплексу «Бук» зухвало було збито літак «Боїнг-777» «Малайзія Ейрлайнз», який виконував регулярний рейс від Амстердаму до Куала-Лумпур».

Керівник Парламенту зазначив, що ніхто з 298 людей, у тому числі, 80 дітей, які перебували на борту авіалайнеру, не врятувався.

«Від імені Верховної Ради України висловлюємо щирі співчуття рідним і близьким загиблих», - сказав О.Турчинов, після чого парламентарії вшанували хвилиною мовчання пам’ять загиблих.

«Всі злочинці, які причетні до цього жахливого злочину, не уникнуть справедливого покарання, і сьогодні необхідно об’єднати зусилля не тільки всіх українських громадян, а й світової спільноти, у боротьбі з міжнародним тероризмом, який сьогодні координується і фінансується Російською Федерацією, - заявив О.Турчинов. - Відповідні постанови внесені народними депутатами, і я сподіваюся, що Верховна Рада прийме їх сьогодні в цілому».