Комітет з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи рекомендує парламенту прийняти за основу законопроект про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо охорони тваринного світу

Інформаційне управління Апарату Верховної Ради України
24 квітня 2014, 10:05

 

Як зазначалося під час обговорення, проект (реєстр. № 4004) спрямований на посилення вимог щодо охорони середовища існування тваринного світу та боротьби з правопорушеннями у даній сфері.

Наголошувалося також, що документом пропонуються норми щодо охорони середовищ існування тваринного світу, боротьби з браконьєрством, збереження територій природно-заповідного фонду, приведення законів України до норм міжнародного екологічного права.

Законопроектом також пропонуються наступні заходи: оголошення органами місцевого самоврядування в травні-червні в місцях масового розмноження та вирощування тваринами потомства так званих "сезонів тиші"; запровадження посиленої охорони середовищ існування тварин в об’єктах природно-заповідного фонду, заборона використання для добичі тварин петель, самоловів, самострілів тощо.