Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки рекомендує внести до порядку денного Верховної Ради законопроєкт про удосконалення окремих питань виконання військового обов'язку та ведення військового обліку

Інформаційне управління Апарату Верховної Ради України
02 вересня 2020, 18:24

Відповідне рішення ухвалено на засіданні Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки сьогодні, 2 вересня.

Згідно з порядком денним засідання Комітет розглянув проєкт Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення окремих питань виконання військового обов'язку та ведення військового обліку (№ 3553). За результатами розгляду народні депутати України – члени Комітету ухвалили рішення рекомендувати Верховній Раді України включити законопроєкт до порядку денного четвертої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання та рекомендувати Верховній Раді України за наслідками розгляду законопроєкту у першому читанні прийняти його за основу.

Також Комітетом розпочато розгляд проєкту Закону про внесення зміни до статті 8 Закону України «Про правовий режим воєнного стану» щодо військово-квартирної повинності для фізичних і юридичних осіб (№ 3968).

За результатами обговорення проєкту Розпорядження Голови Верховної Ради України «Про призначення стипендій Верховної Ради України курсантам і слухачам вищих військових навчальних закладів та вищих навчальних закладів, які мають військові навчальні підрозділи, на 2020-2021 навчальний рік» народні депутати України – члени Комітету ухвалили рішення підтримати подані пропозиції про призначення стипендій Верховної Ради України на 2020-2021 навчальний рік, які узагальнені в проєкті Розпорядження Голови Верховної Ради України.

Крім того, запрошений на засідання Комітету Віце-прем’єр-міністр України – Міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олег Уруський поінформував народних депутатів України про напрями та перспективи діяльності Міністерства з питань стратегічних галузей промисловості України.