Голова Верховної Ради Андрій Парубій нагородив «Пласт» – Національну скаутську організацію України - Почесною грамотою Верховної Ради України

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
19 грудня 2018, 12:17


Голова Верховної Ради України Андрій Парубій привітав пластунів, що прийшли з Віфлеємським вогнем до сесійної зали Парламенту. «З 1986 року у всьому вільному християнському світі існує прекрасна передріздвяна молодіжна акція. Скаути з різних країн світу запалюють вогонь від лампадки у Віфлеємі на місці народження Ісуса Христа і роздають його, аби він до Різдва потрапив у кожну родину, - нагадав А.Парубій. - Цей вогник передають до храмів, державних установ, лікарень і дитячих будинків».

За словами Голови Парламенту, українські пластуни розповсюджують цей вогонь в Україні і «знаково, що вони повезуть цей вогонь на передову для наших українських захисників, щоб воїни, які перебувають далеко від своїх родин, відчули дух Різдва».

А.Парубій нагадав, що Національна скаутська організація України «Пласт» є однією з найбільших і найдавніших молодіжних організацій в Україні. Український «Пласт» існує вже понад сто років. «За цей час у його лавах були виховані сотні і тисячі справжніх українських лідерів. Серед них такі видатні особистості, як Головний командир УПА Роман Шухевич, всесвітньо відомий економіст Богдан Гаврилишин, кардинал Любомир Гузар», - підкреслив він і зауважив, що наступного року «Пласт» відзначає тридцятиліття відродження своєї діяльності у Незалежній Україні.

Голова Верховної Ради запросив пластунів внести Віфлеємський вогонь миру з місця народження Ісуса Христа до зали пленарних засідань.

Пластуни заспівали пісню і зазначили, що для них стало гарною традицією щороку приносити Віфлеємський вогонь миру до Верховної Ради України. «Для нас це висока честь!» - сказала голова Київського осередку «Пласту», Національної скаутської організації України, Катерина Скороход. За її словами, «Віфлеємський вогонь – це важливий різдвяний символ». «Пластуни вже 20 років поширюють цей вогонь та передають його в церкви, школи, громадські організації, державні установи, а головне - на Донбас, на передову, щоб він символічно зігрівав наших воїнів. Важливо, щоб цей вогник, як символ Різдва потрапив до кожного, хто у ці різдвяні дні не зможе бути вдома і в колі родини. Поширюючи цей вогонь, скаути усього світу мають на меті нагадати про важливість добра, любові, єдності та миру», - зазначила Катерина і від імені Національної скаутської організації України «Пласт» висловила подяку  Голові Верховної Ради України Андрію Парубію, почесному пластуну, людині, яка стояла біля витоків відродження Пласту в Україні, за підтримку українського скаутського молодіжного руху «Пласт».

Пластуни передали Голові Верховної Ради Віфлеємський вогонь і побажали мудрих рішень на благо України.

Голова Верховної Ради Андрій Парубій від імені Парламенту за заслуги перед Українським народом нагородив «Пласт» – Національну скаутську організацію України - Почесною грамотою Верховної Ради України.