Голова Верховної Ради України Андрій Парубій повідомив, що 27-29 листопада у Стамбулі відбудеться Синод Вселенського Патріархату, який затвердить текст Томосу для Православної Церкви в Україні

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
19 листопада 2018, 11:14

«Сьогодні зранку з Вселенської Патріархії я отримав інформацію і вважаю за потрібне з Вами поділитися, бо це стосується майбутнього Української Помісної Православної Церкви. 27-29 листопада у Стамбулі відбудеться Синод Вселенського Патріархату, який затвердить текст Томосу для Православної Церкви в Україні. Під цим Томосом поставлять свій підпис всі члени Синоду Констанопільської Православної Церкви», - повідомив Голова Верховної Ради України Андрій Парубій, відкриваючи засідання Погоджувальної ради 19 листопада.

За словами А.Парубія, «це відкриє шлях для оголошення Всеукраїнського архієрейського об'єднавчою собору у Києві, який буде скликано на початку грудня».

«Ми тісно співпрацюємо з Вселенською Патріархією у питанні створення Єдиної Помісної Української Православної Церкви. Тож зберігаємо спокій і чекаймо на це історичне рішення», - сказав Голова Верховної Ради.