Відбулася презентація проекту «Війна поруч» добровольця та документаліста Олеся Кромпляса

Інформаційне управління Апарату Верховної Ради України
17 жовтня 2018, 12:44

 

Влітку на центральних вулицях Києва з’явилися скульптури-силуети, які нагадували перехожим, що війна поруч. Документаліст і доброволець Олесь Кромпляс особисто брав участь в операції з визволення Маріуполя, поєднував обов’язки солдата й фотожурналіста і в рамках проекту "Війна поруч" вирішив нагадати українцям, що на сході держави  п’ятий рік триває жорстока боротьба за мир і майбутнє України.

«Емоційний проект талановитого митця й палкого активіста Олеся Кромпляса – своєрідний холодний душ для мільйонів українців, які змирилися із сухою, але методичною телевізійною статистикою втрат і подій на Східному фронті чи звикли до неї, спроба пробудити розчарованих та збайдужілих співвітчизників від буденної суєтності й допомогти їм усвідомити, що боротьба за наші цінності та свободу триває. Цей проект будить нашу совість, стимулює соціальну відповідальність і громадянську активність. І саме тому наш заклад усіляко підтримує його», – вважає Ігор Пошивайло, генеральний директор Національного меморіального комплексу Героїв Небесної Сотні – Музею Революції Гідності.

З проектом можна ознайомитися в кулуарах І поверху адміністративного будинку Верховної Ради України (вул. М.Грушевського,5) до 29 жовтня 2018 року.

Вхід за картками акредитації.