Комітет з питань промислової політики та підприємництва рекомендує ухвалити у першому читанні та в цілому проект Закону щодо вдосконалення державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності

Інформаційне управління Апарату Верховної Ради України
24 травня 2018, 11:30

 
Відповідне рішення ухвалено на засіданні Комітету з питань промислової політики та підприємництва.

Під час обговорення проекту Закону №8277 про внесення змін до статті 7 Закону України "Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності" щодо вдосконалення законодавства у сфері державного нагляду (контролю) зазначалося, що законопроект спрямований на зменшення можливостей для зловживань з боку представників органів державного нагляду під час перевірок суб’єктів господарської діяльності. Документом передбачається, що у посвідченні на проведення планової або позапланової перевірки підприємства буде наводитися перелік його прав. Таким чином, підвищення обізнаності суб’єктів господарювання, особливо малого підприємництва, щодо своїх прав дасть змогу мінімізувати можливі непорозуміння під час перевірок.

Крім того, Комітет одноголосно підтримав прийняття у першому читанні за основу блоку урядових законопроектів щодо торговельного захисту України проти демпінгу, субсидованого імпорту тощо, - № 8102, № 8103, № 8104, № 8105.

«Потрібно захищати своїх виробників та «вигризати» для них ринки в Україні та за кордоном», - прокоментував ухвалені рішення голова Комітету Віктор Галасюк.