"Година запитань до Уряду" (відео)

Інформаційне управління Апарату Верховної Ради України
18 травня 2018, 11:38

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій повідомив, що у засіданні беруть участь члени Кабінету Міністрів на чолі з Прем'єр-міністром України В.Гройсманом.

Розпочалася "година запитань до Уряду".

Головуючий надав слово для виступу Міністру освіти і науки Лілії Гриневич, яка доповіла про нові правила зарахування до першого класу та про завершення навчального року.

Міністр зазначила, що основною метою, коли писався Закон «Про освіту» і розроблявся проект порядку зарахування, було усунути несправедливі корупційні правила зарахування до першого класу. Вона назвала абсолютно неприпустимим з педагогічної точки зору піддавати конкурсу і тестуванню шестирічних дітей. Тому що вони ще не навчалися за жодною спільною програмою. Крім того, їхні психологічні особливості в такому віці не дозволяють це робити. «Тому, цей конкурс перетворюється у фарс, на конкурс батьків, на конкурс права дзвінка і на конкурс хабаря», - наголосила доповідачка.

Міністр заявила, що далі так продовжуватися не може і потрібно зробити цивілізовану систему вступу в перший клас, яка полягає в тому, що дитина в шестирічному віці повинна мати гарантоване місце у школі поряд з її місцем проживання. «Дитина не зобов’язана, а має право навчатися в закладі освіти на території обслуговування якого вона проживає», - додала Л.Гриневич.

«Початкова школа має стати однаковою для всіх. І зараз Уряд робить для цього великі зусилля», - продовжила вона і поінформувала про заходи, які вживаються для цього.

Міністр також доповіла останні оперативні дані про завершення навчального року в освітніх закладах.

Прем’єр-міністр В.Гройсман та члени Кабінету Міністрів відповіли на запитання депутатських фракцій.

На цьому «година запитань до Уряду» завершилася.