Члени Комітету у закордонних справах провели зустріч з делегацією Комітету у закордонних справах Великих Національних Зборів Турецької Республіки

Інформаційне управління Апарату Верховної Ради України
18 квітня 2018, 19:00

 
18 квітня відбулася зустріч членів Комітету у закордонних справах на чолі з Головою Комітету Г.Гопко з делегацією Комітету у закордонних справах Великих Національних Зборів Турецької Республіки на чолі з Головою Комітету В.Бозкиром.

З української сторони у зустрічі також взяли участь член Комітету у закордонних справах, голова підкомітету з питань євроатлантичного співробітництва та євроінтеграції С.Заліщук, члени депутатської групи з міжпарламентських зв’язків з Турецькою Республікою М.Джемілєв, Г.Логвинський, а також заступник голови Комітету, голова підкомітету з питань інноваційної діяльності та інтелектуальної власності Комітету з питань науки і освіти О.Скрипник; з турецької сторони – заступник голови Комітету у закордонних справах Д.Чакир, члени Комітету М.Гюнал, А.Акін та Надзвичайний і Повноважний Посол Турецької Республіки в Україні Й.Д.Тезель.

Під час зустрічі сторони обмінялися думками з широкого кола актуальних питань двосторонніх відносин в усіх галузях, включаючи й міжпарламентське співробітництво. Окрему увагу було приділено обговоренню регіональних та світових безпекових питань.

Зокрема, сторони наголосили на необхідності відновлення територіальної цілісності та суверенітету України, забезпечення дотримання прав людини та національних меншин у тимчасово окупованому Російською Федерацією Криму та м.Севастополі.

У контексті організації майбутнього візиту українських парламентаріїв до Туреччини сторони констатували досягнутий високий рівень міжпарламентського співробітництва та акцентували увагу на важливості подальшого розвитку та розширення міжпарламентського діалогу на всіх рівнях.