"Година запитань до Уряду" (відео)

Інформаційне управління Апарату Верховної Ради України
16 березня 2018, 11:38

 

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій відкрив пленарне засідання.

Головуючий повідомив, що у засіданні беруть участь члени Кабінету Міністрів на чолі з Прем'єр-міністром України В.Гройсманом.

Розпочалася «година запитань до Уряду».

Головуючий надав слово для виступу Міністру соціальної політики Андрію Реві, який доповів про важливі рішення Уряду, які було прийнято в минулу середу і які спрямовані на посилення ефективності в реалізації державних програм соціального захисту людей з інвалідністю.

Він зазначив, що з перших днів роботи цього Уряду, тобто з квітня 2016 р. було проведено інвентаризацію існуючих програм і було виявлено, що окремі з них не досягають своєї мети, оскільки люди не повною мірою можуть реалізувати свої потреби. Соціальна ефективність таких програм, за словами Міністра, є низькою. Урядом підготовлено необхідні зміни до умов реалізації програм соціального захисту людей з інвалідністю. Ці рішення були розроблені спільно з громадськістю уповноваженими Уряду та Президента України з прав осіб з інвалідністю.

А.Рева презентував результат спільної чотирнадцятимісячної роботи - модернізовані програми щодо забезпечення осіб з інвалідністю технічними та іншими засобами реабілітації.

Прем’єр-міністр та члени Кабінету Міністрів відповіли на запитання депутатських фракцій.

На цьому «година запитань до Уряду» завершилася.