Комітет з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення рекомендує Верховній Раді прийняти за основу законопроект щодо запровадження накопичувальної системи загальнообов’язкового державного пенсійного страхування

Інформаційне управління Апарату Верховної Ради України
05 березня 2018, 10:32

 

Члени Комітету розглянули доопрацьований проект Закону №6677.

На початку розгляду законопроекту голова Комітету Людмила Денісова зазначила: «Законом України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій» передбачено запровадження другого рівня системи пенсійного забезпечення - накопичувальної системи загальнообов’язкового державного пенсійного страхування з 1 січня 2019 року. Єдиним законопроектом, зареєстрованим у Верховній Раді, що направлений на виконання цієї норми Закону України №2148, є законопроект за №6677».

Законопроектом пропонується запровадження децентралізованої накопичувальної системи через недержавні пенсійні фонди. Суть такої системи полягає у тому, що частина обов’язкових внесків до пенсійної системи має накопичуватися на пенсійних рахунках громадян, які сплачуватимуть такі внески. Ці кошти мають інвестуватися в економіку України з метою отримання інвестиційного доходу і захисту їх від інфляційних процесів. Метою законопроекту є додатковий рівень пенсійного забезпечення громадян.

За результатами розгляду члени Комітету одноголосно підтримали та рекомендували Парламенту прийняти законопроект за основу.

Внесення законопроекту №6677 у сесійну залу дозволить обговорити всі ключові питання щодо запровадження пенсійної системи ІІ рівня.