Вітання Голови Верховної Ради України Андрія Парубія з нагоди Дня місцевого самоврядування

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
07 грудня 2017, 10:08

 

   

                                                                            Шановні співвітчизники!

 

7 грудня відзначається День місцевого самоврядування. Це державне свято доби незалежності є знаковим у становленні Української держави.

І нині масштабні зрушення на місцевому рівні, вагомі успіхи реформи місцевого самоврядування та децентралізації влади є черговим підтвердженням спроможності територіальних громад змінювати країну на краще.

Завдяки ухваленим українським парламентом законодавчим ініціативам громади мають тепер можливість планувати і реалізувати проекти, які стимулюють місцевий розвиток, покращують якість життя громадян і є надійною інвестицією в майбутнє країни, у розвиток національної економіки. Твердо переконаний, що український парламент має особливу відповідальність й достатні важелі для подальшої підтримки цієї фундаментальної реформи – побудови самодостатніх та процвітаючих громад.

Сильні громади – це сильна держава. Згуртована ефективна місцева влада не лише створює підгрунтя для масштабних реформ у країні, а й допомагає витримати натиск агресора, забезпечити армії надійний тил, посилити конкурентоздатність нашої країни на світовій арені.

Бажаю всім працівникам місцевого самоврядування, депутатам місцевих рад міцного здоров’я, щастя, добра, наснаги та енергії, нових здобутків на ниві зміцнення державності. Разом ми побудуємо демократичну, незалежну, заможну і могутню європейську країну.

Щиро вітаю всіх зі святом – Днем місцевого самоврядування.

Слава Україні!