Григорій Немиря закликає провести урочисте засідання Верховної Ради з нагоди 100-річчя з часу проведення першого Курултаю кримськотатарського народу

Інформаційне управління Апарату Верховної Ради України
02 жовтня 2017, 16:18

Голова Комітету з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин Григорій Немиря звернувся до народних депутатів України з пропозицією розглянути на поточному пленарному тижні Проект Постанови (№ 7141) про проведення урочистого засідання парламенту з нагоди відзначення 100-річчя з часу проведення першого Курултаю кримськотатарського народу.

«Таке урочисте засідання пропонується провести 6 грудня 2017 року. Ця дата є однією з найбільш визначних в історії Криму та кримськотатрського народу", - зазначив голова Комітету.

Авторами Проекту Постанови про проведення урочистого засідання Верховної Ради України, присвяченого 100-річчю проведення першого Курултаю кримськотатарського народу є народні депутати: Рефат Чубаров, Мустафа Джемілєв та Григорій Немиря.

У 2017 році виповнюється 100 років з часу проведення першого Курултаю кримськотатарського народу – національного зібрання. Зазначена дата є однією з найбільш визначних в історії Криму та кримськотатарського народу. За підсумками першого Курултаю кримськотатарського народу було оголошену Кримську Народну Республіку, сформовано її Уряд, ухвалено Конституцію та затверджено державні символи.