18-22 вересня 2017 року Перший віце-спікер Ірина Геращенко у складі офіційної делегації України на чолі з Президентом України Петром Порошенко візьме участь у роботі 72-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН, що відбудеться у м. Нью-Йорк, США

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
18 вересня 2017, 16:20

 


До складу офіційної делегації України також входить народний депутат України, Уповноважений Президента України з питань кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв. 

На полях 72-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН заплановано проведення ряду офіційних зустрічей представників делегації України з європейськими та американськими партнерами.

Також у ході візиту заплановано виступ Президента України у загальних дебатах  72-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН, участь у саміті Ради безпеки ООН з питань миротворчості, заходах високого рівня з питань реформування ООН та дискусіях з питань протидії використанню інтернету в терористичних цілях. Окрім того, в ході офіційного візиту передбачено двостороння зустріч Президента України П. Порошенка з Президентом США Д. Трампом.  

Порядком денним 72-ї сесії Генеральної Асамблеї планується розгляд близько 180 питань. Серед них - забезпечення миру і безпеки, боротьба з тероризмом та іншими формами кримінальної злочинності, захист прав людини і навколишнього середовища, питання соціального і економічного розвитку.