Перший заступник Голови Верховної Ради України Ірина Геращенко зустрілась з китайськими журналістами та блогерами

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
05 вересня 2017, 09:34

 

Перший заступник Голови Верховної Ради України Ірина Геращенко зустрілась з китайськими журналістами та блогерами. У ході зустрічі було обговорено не лише поточну безпекову ситуацію, відновлення територіальної цілісності та суверенітету України, повернення Криму і Донбасу, але й українську історію, її традиції та культуру.

Китайські журналісти зізналися, що в КНР немає достатньої інформації щодо поточної ситуації в Україні, й тим більше, вони мало  знають про українську історію.

Пані Геращенко наголосила, що в Україні так само є недостатньо інформації про сучасний Китай, розвиток країни, й пересічні українці також небагато знають про китайську історію і культуру.

Вона наголосила, що зараз взаємини між Києвом та Пекіном мають добру динаміку розвитку, але при цьому висловилася за активізацію діалогу, в першу чергу в економічній, торгівельній і гуманітарній сферах.

Перший заступник Голови Верховної Ради України Ірина Геращенко також окреслила китайським журналістам поточну ситуацію з проведенням ключових реформ в Україні та відзначила зацікавленість України у зміцненні дружби з Китаєм та розширенні подальшої співпраці.

Під час спілкування було приділено особливої уваги реалізації принципу взаємної поваги до суверенітету та територіальної цілісності країн.