Комітет з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності рекомендує Верховній Раді прийняти за основу законопроект щодо забезпечення доступу захисника до особи, яка має право на захист

Інформаційне управління Апарату Верховної Ради України
28 лютого 2017, 10:57

Члени Комітету розглянули проект Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення доступу захисника до особи, яка має право на захист».

Законопроектом №5054 пропонується встановити додаткові гарантії забезпечення конституційного права підозрюваного, обвинуваченого, засудженого, інших осіб на захист.

Зокрема, передбачається запровадити механізм реалізації права на захист в робочі, вихідні, святкові, неробочі дні та безперешкодний доступ захисника до підзахисного на будь-якій стадії кримінального провадження чи виконання покарання.

Відповідні зміни пропонується внести до низки статей Кримінально-виконавчого і Кримінального процесуального кодексу та Закону «Про попереднє ув’язнення».

Народні депутати підтримали законопроект, прийняття якого сприятиме вдосконаленню механізму реалізації права на захист в кримінальному провадженні, а також під час відбування покарання.