На виставці картин "Воїни малюють мир" представлені роботи, створені учасниками бойових дій на Сході

Інформаційне управління Апарату Верховної Ради України
21 лютого 2017, 16:37

 

У Верховній Раді України до 24 лютого триває виставка картин, які були створені учасниками бойових дій на Сході. Виставка розташована у кулуарах третього поверху сесійного будинку по вул.Грушевського,5.

Роботи написані під час творчої реабілітації, яку проходили ветерани в рамках проектів Благодійної організації Міжнародного благодійного фонду «Творча Криївка». Почесні гості події - автори картин – бійці АТО, а також голова правління БО МБФ «Творча Криївка», автор методу комплексної реабілітація «творча реабілітація» Віталіна Маслова та фахівці, які долучалися до проведення реабілітаційних заходів як волонтери.

Ще в жовтні 2014 року розпочалися перші заїзди з творчої реабілітації для воїнів та їхніх близьких. З кінця 2016 року започаткована робота і з волонтерами: відбувся перший заїзд для цієї категорії громадян. Методика побудована на комплексному підході до людини. Учасники бойових дій, їхні рідні  та волонтери під час реабілітації відвідують наймальовничіші куточки України. Заїзди включають в себе активну фізичну діяльність, екскурсії, творчу роботу, оздоровчі процедури. Усе це відбувається на тлі знайомства з українською культурою та мистецтвом.

Три роки з початку діяльності волонтери проектів святкуватимуть  2 березня - адже першими, хто отримав комплексну допомогу згідно з методикою «творча реабілітація», були учасники кривавих подій лютого на Майдані в 2014 році.

  «Творча Криївка для бійця» – соціальний проект, який відбувається завдяки залученню коштів та іншій допомозі від небайдужих громадян. Картини, які можна побачити на виставці, беруть участь у тихому аукціоні. Залучені кошти спрямують на організацію чергових заїздів для ветеранів АТО та волонтерів.