Голова Комітету у закордонних справах Ганна Гопко провела зустріч з Надзвичайним і Повноважним Послом Королівства Марокко в Україні Міною Тунсі

Інформаційне управління Апарату Верховної Ради України
14 лютого 2017, 17:22

 Під час зустрічі 14 лютого сторони обговорили питання міжпарламентської співпраці, зокрема, підтримки діючих і створення нових груп дружби в парламенті Марокко.

М.Тунсі наголосила, що Королівство Марокко вітає зацікавленість України у співробітництві в різних сферах та зауважила, що пріоритетним напрямом залишається торговельно-економічна співпраця.

Сторони також розглянули питання участі представників України в щорічному форумі “Кран-Монтана”, який проходитиме 16-21 березня 2017 року у м. Дахла, що традиційно зосереджує свою увагу на питаннях розвитку діалогу як між країнами, так і між потужними економічними об’єднаннями.

Надзвичайний і Повноважний Посол окремо відзначила мужність українського народу, активну розбудову потужної української армії, а також масштабність і динамізм реформ в Україні.

Голова Комітету погодилася з  думкою Посла, що Королівство Марокко, як і Україна, зацікавлене в пошуку партнерів, відкритті нових ринків та всебічному розширені економічної співпраці.

М.Тунсі окремо акцентувала увагу на необхідності об’єднання зусиль демократичних держав з метою врегулювання та попередження конфліктів, чому також сприятиме співпраця задля поновлення довіри та побудови нової глобальної системи захисту світової безпеки.