Першого заступника Голови Верховної ради України, Уповноваженого Президента України з мирного врегулювання ситуації в Донецькій та Луганській областях Ірину Геращенко нагороджено орденом княгині Ольги ІІІ ступеню

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
22 січня 2017, 15:00

 

На урочистостях з нагоди Дня Соборності України Президент України Петро Порошенко відзначив державними нагородами найкращих діячів культури, представників освітньої та медичної сфери, волонтерів та військовослужбовців.

За значний особистий внесок у державне будівництво, соціально-економічний, науково-технічний, культурно-освітній розвиток Української держави, справу консолідації українського суспільства, багаторічну сумлінну працю Президент України нагородив Першого заступника Голови Верховної Ради України, Уповноваженого Президента України з мирного врегулювання ситуації в Донецькій та Луганській областях Ірину Геращенко орденом княгині Ольги ІІІ ступеню.

За особисту мужність і героїзм, незламність духу, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане служіння Українському народу Президент Указом №9/2017 присвоїв звання Героя України Володимиру Жемчугову та вручив йому орден «Золота Зірка». «Сьогодні в День Соборності, у день об’єднання України, я хочу сказати – та боротьба, яка була раніше, і та боротьба, яка у нас ще попереду до переможного завершення війни – це все не дарма. На моєму прикладі не лише патріоти, а й звичайні жителі окупованих територій Донбасу та Криму побачили, що Україна ніколи і нікого не покине», - сказав Володимир Жемчугов та подякував за високу нагороду.

Також Президент нагородив народного депутата України, голову Меджлісу кримськотатарського народу Рефата Чубарова «Орденом Свободи».