Комітет з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи рекомендує парламенту прийняти за основу законопроект про внесення змін до статті 48 Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи»

Інформаційне управління Апарату Верховної Ради України
15 грудня 2016, 09:56

 

У законопроекті (№5297) пропонується поновити право на отримання щорічної допомоги на оздоровлення для дітей, які втратили внаслідок Чорнобильської катастрофи одного з батьків, та евакуйованих із зони відчуження у 1986 році.

Як зазначили автори документа, проект закону не потребує додаткових видатків з Державного бюджету України. Кошти для проведення виплат зазначеній категорії громадян у 2016 році передбачені бюджетною програмою 2501200 «Соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи», головним розпорядником яких є Міністерство соціальної політики.

Головне науково-експертне управління підтримує прийняття вказаного проекту за основу в першому читанні, оскільки він спрямований на забезпечення права на соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.