Голова Верховної Ради України Андрій Парубій заявив про подання своєї Електронної декларації

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
26 жовтня 2016, 12:05

 

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій зазначив, що заповнював свою Декларацію досить довго і давно завершив заповнення, але не зміг зареєструвати її через те, що портал НАЗК не працював.

Голова Парламенту висловив сподівання, що Портал НАЗК не працював через велику кількість бажаючих подати Декларації, а не через хакерські атаки.

Також Андрій Парубій вважає, що жодних перенесень строку подачі декларацій не повинно бути. Про це він написав на своїй сторінці у Фейсбук https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1229952180404296&set=a.116147438451448.14972.100001685780422&type=3&theater

«Це була майже детективна історія. Майже дві доби намагався зареєструвати Електронну декларацію. Це нарешті відбулося- успішно подав Декларацію :)

Раніше сайт НАЗК не прийняв мою декларацію через технічні збої в роботі сайту. Довелося чекати вночі і лише під ранок сайт запрацював знову. 

Я сподіваюся, що збої в роботі сайту відбуваються через велику кількість охочих задекларувати свої статки, а не через хакерські атаки, щоб зірвати процес декларування взагалі. Вважаю, що жодних перенесень строку подачі декларацій не повинно бути.

Я особисто доклав багато зусиль, щоби Закон про Електронні декларації був ухвалений і запрацював. Тож переконаний, що це дієвий шлях для боротьби з корупцією».


Роз’яснення Андрія Парубія щодо Е-Декларації

Сьогодні нарешті, попри технічні проблеми з порталом НАЗК, зміг зареєструвати Е-Декларацію. Після реєстрації ряд інтернет ЗМІ приписали мені: «п’ять квартир і два будинки». Це відверта неправда, адже згідно роз’яснення представників Національного агентства з питань запобігання корупції я мав вказати будиночок та землю двічі – один раз як власність дружини, а другий раз – як своє право користування. Фактично, це наша спільна сімейна власність. Тому і виходить, що будиночок один, а в декларації його необхідно вказати двічі.
Тож розкажу детальніше, що я задекларував, щоби полегшити роботу журналістам.
Дружина має у власності квартиру на 21,6 м2. Крім того, їй належить земельна ділянка 11 соток з будиночком на 32 м2. До речі, фото цього дерев’яного будиночку не раз публікували вітчизняні ЗМІ.
Така сама ситуація і з квартирою батька на 142,6 м2, де ми проживаємо з сім’єю. Власниками цієї квартири є мій батько та рідний брат зі своєю сім’єю – це наша родинна квартира, де я виростав. Але оскільки проживаємо там ми з сім’єю, згідно цієї декларації ми маємо вказати на праві користування для кожного члена нашої сім’ї. Ось і виходить, що ця квартира значиться в декларації тричі.
Ще одна квартира на 41,58 м2 зазначена, оскільки я там формально зареєстрований, хоча я не маю ані права власності на неї, ані проживаю там. Фактично там проживає мій брат з сім’єю, а належить вона державі, оскільки ще не приватизована.
Більшу частину року проживаю в Києві, в готелі "Київ". Відповідно, і задекларував цей готельний номер на 50 м2. І не раз запрошував журналістів у цей готельний номер на інтерв’ю. Так само показав суму коштів, яку держава виплачує народному депутату на оренду житла та перераховує на рахунок готелю.