Підсумкова прес-конференція Голови Верховної Ради України Андрія Парубія (звіт)

Інформаційне управління Апарату Верховної Ради України
18 липня 2016, 12:15

18 липня відбулася підсумкова прес-конференція Голови Верховної Ради України Андрія Парубія.
Голова Верховної Ради України Андрій Парубій на початку підсумкової прес-конференції зазначив: «мій виступ це пропозиція журналістам - змінити кут зору і подивитися на події, які відбуваються у Верховній Раді України, під тим кутом зору, щоб ви і ваші читачі, наші співгромадяни, на конкретних прикладах побачили як тільки за одну, окремо взяту сесію Верховної Ради, змінюється обличчя України». Текст виступу Голови Верховної Ради України Андрія Парубія на підсумковій прес-конференції.

Відео виступу:


Після виступу Голова Верховної Ради України відповів на запитання журналістів:

- Голова Верховної Ради України А.Парубій заявив, що дочасних парламентських виборів не буде, а буде ефективна робота Верховної Ради України.

- Голова Верховної Ради А.Парубій упевнений, що народні депутати, у разі необхідності, швидко зберуться на позачергову сесію.

- Голова Верховної Ради України А.Парубій, оцінюючи роботу Верховної Ради, наголосив, що більшість ключових, стратегічних завдань були вирішені.

- Голова Верховної Ради А.Парубій на сьогодні не бачить підстав говорити про зміни до Конституції в питанні децентралізації.

- Зміни у законодавстві спростять зняття недоторканності з підозрюваних у злочинах депутатів.

- Півтора мільйона гривень Верховна Рада зекономила останніми місяцями на невиплаті народним депутатам-прогульникам заробітної плати – А.Парубій

- А.Парубій прогнозує розгляд Державного бюджету на наступний рік відповідно до визначених законом термінів

- Голова Верховної Ради України А.Парубій очікує дискусію між лідерами фракцій щодо зміни виборчого законодавства.

- Парламент ухвалив ключові для співпраці з МВФ закони – А.Парубій.

- А.Парубій: Політичні дискусії, а не корупційні ризики призвели до того, що законопроект про спецконфіскацію навіть не був включений до порядку денного сесії

- Голова Верховної Ради України А.Парубій наголошує, що питання декомунізації не менше важливе за судову реформу і питання національної безпеки.



Фото з прес-конференції:






  Презентація виступу Голови Верховної Ради України Андрія Парубія: