Протягом минулої сесії Комітет з питань запобігання і протидії корупції опрацював більше 1100 проектів законодавчих актів

Інформаційне управління
09 лютого 2016, 10:06

 

З цієї кількості 110 (10 %) визнано такими, що містять корупціогенні фактори та не відповідають вимогам антикорупційного законодавства.

У період з вересня 2015 року до січня 2016 року проведено 25 засідань Комітету, в  тому числі 1 виїзне, розглянуто 184 питання, з яких 126 (70 %) пов’язано із здійсненням законопроектної функції.

Було також розглянуто 14 проектів актів, по яких Комітет визначено головним з підготовки і попереднього розгляду.

Комітет також підготував низку законопроектів, які були прийняті Верховною Радою в цілому та підписані Президентом України, а саме:

- про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запобігання і протидії політичній корупції». Цим Законом (№ 731-VIII від 08.10.2015 року) удосконалено та приведено у відповідність до міжнародних стандартів і кращих практик у сфері фінансування політичних партій законодавство України щодо фінансування партій і передвиборної агітації.

- про Національне агентство України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів. Цим Законом (№ 772-VIII від 10.11.2015 року)  утворено окремий незалежний орган, уповноважений на здійснення розшуку, повернення та управління коштами та майном, на які накладено арешт у кримінальному провадженні, що забезпечить ефективне позбавлення власності осіб, які вчинили корупційні правопорушення,  надасть інструменти ефективного розпорядження активами, які можуть бути конфісковані, а також створить механізми повернення до України виведених незаконним шляхом активів.