Перший заступник голови Комітету у закордонних справах Іванна Климпуш-Цинцадзе, перший заступник голови Комітету з питань європейської інтеграції Остап Семерак та член Комітету Олена Масоріна провели зустріч з делегацією організації "Ліберальна молодь" (Королівство Данія)

Інформаційне управління Апарату Верховної Ради України
27 серпня 2015, 15:42

 

Зустріч відбулася за сприяння Посольства України в Королівстві Данія.

Як повідомили Інформаційному управлінню в секретаріаті Комітету, основною метою поїздки делегації, у складі 10 осіб на чолі з членом Виконавчого комітету, радником муніципалітету м. Оденсе Крістоффером Ліллехольтом, є ознайомлення із ситуацією в Україні, у тому числі з урахуванням фактору російської агресії, а також отримання інформації про актуальні потреби у просуванні важливих для української сторони питань у данському істеблішменті.

Учасники зустрічі обмінялися думками щодо низки важливих для України питань. Так, Олена Масоріна поінформувала представників данської делегації про хід реформ в Україні, зокрема, про створення нової поліції та прокуратури.

Іванна Климпуш-Цинцадзе наголосила на важливості для України міжнародної підтримки, насамперед, з боку ЄС, США та інших стратегічних партнерів у боротьбі з агресією Російської Федерації проти України.

Остап Семерак ознайомив іноземних гостей із планами України щодо врегулювання ситуації на сході нашої держави, підкресливши, що найголовнішими завданнями на сьогодні є організація контролю кордону України з Росією, а також підтримка переселенців, які залишилися без житла та роботи. Стратегічно важливе завдання для України – це шляхом реформ стати успішною країною, наголосив Остап Семерак.