Члени депутатської групи Верховної Ради України з міжпарламентських зв'язків з Італійською Республікою під час візиту до Італії обговорили нові можливості після підписання Угоди про асоціацію України з ЄС

Інформаційне управління
03 серпня 2015, 09:24

Представники групи з міжпарламентських зв’язків України  з Італійською Республікою в Римі провели ряд зустрічей з італійськими колегами: депутатами, сенаторами та урядовцями, у тому числі, з сенатором, членом Комісії у закордонних справах Сенату Італії Франческо Вердуччі, призначеним доповідачем у Сенаті з питання ратифікації Угоди про асоціацію України з ЄС.


Під час заходів співголова депутатської групи Сергій Алєксєєв зазначив, що Україна – конструктивний партнер. За його словами, наразі в державі триває впровадження реформ для імплементації Угоди про асоціацію з ЄС, що створить нові можливості як для України, так і для країн Євросоюзу. "Ми відкриваємо для ЄС свій 42-х мільйонний ринок, а наше податкове законодавство має найлояльніші умови в Європі, – сказав він. - Окрім того, проводиться робота для поліпшення інвестиційного клімату та створення сприятливих умов для збільшення обсягу інвестицій в Україну".

Водночас в Комісії в закордонних справах Сенату Парламенту Італійської Республіки розгляд питання ратифікації Угоди про асоціацію України з ЄС завершився підтримкою. Наступним етапом буде узгодження на засіданні голів фракцій дати внесення питання щодо ратифікації Угоди до Сенату.

Як повідомили Інформаційному управлінню в депутатській групі з міжпарламентських зв'язків з Італійською Республікою,  зважаючи на те , що ратифікація Угоди про асоціацію України з ЄС Палатою депутатів Італії відбулася 11 червня,  розгляд питання в Сенаті заплановано на вересень.