У Верховній Раді відбулося засідання "круглого столу" на тему: "Модернізація транспортної інфраструктури: новий діалог між бізнесом та "Укрзалізницею"

Інформаційне управління
30 липня 2015, 16:28

За сприяння Комітету з питань промислової політики відбулося засідання "круглого столу"  щодо модернізації транспортної інфраструктури України.
В засіданні "круглого столу" взяли участь Володимир Шульмейстер, перший заступник міністра інфраструктури України, Олександр Завгородній, в.о. генерального директора "Укрзалізниці", директор по реформуванню , корпоративному керуванню й майновій політиці "Укрзалізниці"  Євген Кравцов, керівники профільних установ, представники Національної ради реформ, керівники "Укрзалізниці", транспортних та логістичних підприємств, керівники підприємств агропромислового та металургійного комплексів, гірничодобувної, хімічної та будівельної галузей - найбільших перевізників вантажів залізницею.
Як зазначили учасники заходу,  цей "круглий стіл"  став першим прямим діалогом транспортних керівників і підприємців за останні кілька років. На засіданні також було обговорено такі питання:
 - про невідкладні заходи щодо забезпечення вантажних перевезень залізницею та необхідність прийняття комплексної програми відновлення залізничної інфраструктури за участі держави і бізнесу;
- про шляхи перетворення "Укрзалізниці" з держмонополії на сервісну компанію, привабливу і для клієнтів, і для інвесторів.
За словами В. Шульмейстера, в рамках підготовки проекту Закону "Про залізничний транспорт України" в Міністерстві інфраструктури України планується повністю переглянути систему формування залізничних тарифів, котрі не змінювалися понад 60 років.