Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман у вівторок зустрівся з Представниками місії МВФ в Україні та Представництва МВФ в Україні

Прес-служба
26 травня 2015, 15:36

 

Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман у вівторок зустрівся з Представниками місії МВФ в Україні та Представництва МВФ в Україні.

В.Гройсман висловив подяку МВФ за підтримку економічного і фінансового сектору України, і підкреслив, що українська влада «наполеглива у виконанні своїх зобов’язань» перед міжнародними партнерами - фінансовими інституціями. «Верховна Рада конструктивно налаштована на подальше здійснення реформ», - заявив він.

В.Гройсман повідомив, що нині вживаються заходи до підвищення інституційної спроможності Парламенту, прозорості та ефективності його роботи «з максимальним використанням новітніх технологій». «Дуже важливою є інституційна спроможність до проведення реформ», - підкреслив він.

Голова Верховної Ради наголосив на важливості здійснення в Україні реформи з децентралізації, що є запорукою успішного здійснення реформ в інших сферах. «Для України ключовим у здатності проведення реформ є децентралізація влади і реформа місцевого самоврядування», - сказав він.

Своєю чергою, Керівник місії МВФ в Україні Ніколай Георгієв високо оцінив зусилля керівництва Верховної Ради щодо законодавчого забезпечення процесу реформ.

Під час зустрічі було обговорено ряд важливих законопроектів щодо реформування фінансової системи та енергетичного сектору. Говорячи про реформування енергетичної галузі, В.Гройсман, зокрема, наголосив на необхідності встановлення економічно обґрунтованих тарифів та запровадження адекватної системи соціального захисту.

***