Голова Комітету у закордонних справах Ганна Гопко провела зустріч з Надзвичайним і Повноважним Послом Південно-Африканської Республіки в Україні Христіаном Альбертусом Бассоном

Інформаційне управління Апарату Верховної Ради України
27 березня 2015, 14:16

 

Під час зустрічі сторони підкреслили високу перспективність  подальшого розвитку відносин між двома країнами і наголосили на  важливості поглиблення міжпарламентських контактів з метою розвитку співробітництва в багатьох сферах. Зокрема, серед найбільш перспективних напрямів співпраці сторони відзначили аграрну та гірничу промисловість, співробітництво в сфері інновацій. Особливої уваги учасники зустрічі приділили обговоренню відзначення в Україні Дня Африки 25 травня і проведення в ПАР 25-го Всесвітнього економічного форуму по Африці в червні 2015 року.

 

Христіан Альбертус Басон висловив сподівання на подальший розвиток економічних відносин між державами, а також відзначив готовність поділитися законодавчим і конституційним досвідом Південно-Африканської республіки та досвідом боротьби з корупцією. Посол наголосив на підтримці Південно-Африканською республікою Мінських домовленостей, а також невизнанні анексії Криму.

 

Ганна Гопко наголосила на важливості подальшої розбудови міжпарламентських стосунків і висловила сподівання на майбутню плідну співпрацю між двома країнами.