В.Гройсман: Ратифікація Бундестагом Угоди про асоціацію Україна-ЄС є історичним моментом

Прес-секретар Голови Верховної Ради України
26 березня 2015, 12:43

 

Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман і Президент Німецького Бундестагу Норберт Ламмерт під час зустрічі у четвер обговорили питання щодо ратифікації Угоди про асоціацію Україна-ЄС, а також міжпарламентську співпрацю.

На початку зустрічі пан Н.Ламмерт привітав В.Гройсмана з ратифікацією Угоди про асоціацію Україна-ЄС, зазначивши, що для членів Бундестагу ця подія була непересічною. «Члени Бундестагу не розглядали цю подію як якусь рутинну, - наголосив він. - Я брав участь у ратифікації десятків подібних угод, але не можу згадати жодної, щодо якої не тільки сьогодні, а й декілька місяців перед тим відбувалося жваве обговорення серед громадськості».

Президент Німецького Бундестагу підкреслив, що ратифікація Угоди відкриває нові можливості для активізації міжпарламентської співпраці України та Німеччини.

Голова Верховної Ради назвав «історичним моментом» ратифікацію Угоди про асоціацію. Він подякував пану Н.Ламмерту за запрошення відвідати Німеччину і підкреслив, що усі зустрічі, які відбулися у рамках офіційного візиту, були «надзвичайно цікавими». «Я відчув глибоке розуміння наших проблем і фундаментальне бажання підтримати нас», - заявив В.Гройсман.

Керівник українського Парламенту висловився за поглиблення співпраці між парламентами наших країн і зазначив, що його «дуже цікавить» внутрішньопарламентські процедури, досвід роботи комітетів та апарату Бундестагу.

Сторони домовилися про відвідання фахівцями Бундестагу Верховної Ради України для вивчення ситуації і напрацювання пропозицій щодо удосконалення роботи українського Парламенту.

Як повідомлялося раніше, 25-26 березня Голова Верховної Ради України перебуває з офіційним візитом у Федеративній Республіці Німеччина.

***