Комітет у справах ветеранів та інвалідів розглянув проект закону про Державний бюджет України на 2015 рік і наголосив на необхідності фінансування в повному обсязі бюджетних програм реабілітації та протезування учасників АТО

Інформаційне управління Апарату Верховної Ради України
24 грудня 2014, 18:16

 

На засіданні у середу, 24 грудня, Комітет розглянув проект закону про Державний бюджет України на 2015 рік (реєстр.№1000), внесений Кабінетом Міністрів.

Комітет вніс пропозиції щодо збільшення видатків на бюджетні програми, які передбачають заходи психологічної реабілітації, соціальної та професійної адаптації учасників АТО та забезпечення інвалідів технічними засобами реабілітації - протезування.

"Зрозуміло, що грошей в держбюджеті немає, але такі соціальні програми щодо реабілітації та протезування учасників АТО потрібно фінансувати в повному обсязі. Кількість учасників АТО, які потребуватимуть психологічної та фізичної реабілітації, в 2015 році збільшиться, тому держава зобов'язана виділити всі необхідні кошти на фінансування таких заходів", - сказав голова Комітету Олександр Третьяков.

Під час обговорення зазначалося, що на фінансування таких видатків додатково необхідно 262 млн. грн. Комітет запропонував залучити альтернативні джерела для покриття цих видатків.