05 грудня 2023
1000

Головною метою перебування у Вашингтоні є посилення з боку США підтримки України у боротьбі за незалежність і територіальну цілісність.

Очікується обговорення з американськими партнерами розширення військової допомоги Україні, надання гарантій безпеки, а також рішення майбутнього Вашингтонського Саміту НАТО, серед яких головною мала б стати ухвала щодо членства України у Альянсі.

Окремо буде розглянуто широкий комплекс питань подальшої макрофінансової допомоги Україні в умовах російської агресії, підтримки у Конгресі США законодавчих ініціатив на користь України, реалізації Формули миру Президента України Володимира Зеленського.

У межах візиту заплановано зустрічі з високими представниками американської влади, зокрема, лідерами Демократичної й Республіканської партій із метою забезпечення подальшої всебічної двопартійної та двопалатної підтримки України.

«Україна й Український народ глибоко вдячні Сполученим Штатам Америки та дружньому американському народові за всю надану допомогу, за лідерство у справі обʼєднання міжнародного співтовариства у боротьбі за свободу, справедливість, силу права», — заявив Голова Верховної Ради України напередодні прибуття до Вашингтона.

 

 


Повернутись до календаря подій
Ще анонсовані події
Відвідай пленарне засідання!
Станьте свідком роботи парламенту крaїни — подайте заяву на відвідання пленарного засідання онлайн!
Подати заявку Правила перебування