Розпочався робочий візит Голови Верховної Ради України до Японії. На запрошення командування Морських сил Самооборони Японії Андрій Парубій відвідав морську базу у місті Йокосука і військовий корабель "Терудзукі".

Під час спілкування Голови Верховної Ради України з Головнокомандувачем морськими силами Самооборони Японії віце-адміралом Кадзукі Ямасіто сторони обговорили широке коло питань військової співпраці двох держав.

У ході розмови з командуванням флоту Японії Голова Верховної Ради України зазначив: «Загроза Росії є не тільки для України. Загроза з боку Росії має глобальний характер, і їхній намір теж - глобальний. Коли ми бачимо їхню агресивну політику у Криму і на Донбасі, Північних землях Японії - Курильських островах, ми можемо твердо говорити - це глобальна загроза для всього вільного світу».

Андрій Парубій заявив, що Україну та Японію об’єднує багато спільних речей, зокрема, і спільний ворог на кордоні. «Окрім здатності і наміру російський агресор має готовність розпочати бойові дії і сміливість виступати проти принципів світової безпеки, встановленої після Другої світової війни. Тому переконаний, що нам потрібна тісна співпраця для зміцнення світової безпеки», - зазначив Голова Верховної Ради України.  

Співголова групи з міжпарламентських зв’язків з Японією Леонід Ємець зазначив, що всі сусіди Росії повинні зробити висновки з окупації Криму, щоб подібне не сталося з їхніми територіями.

«Свого часу українська влада повірила в слова Росії щодо гарантій безпеки для України і залишили військові бази Росії в Криму та Севастополі. Такі ж аргументи Росія використовує для пояснень щодо розміщення своїх військ на Курилах. У висновку - Росія окупувала Крим. Ми переконані, що завдяки спільній міжнародній позиції і співпраці ми разом звільнимо Крим і повернемо його Україні, але ця ситуація має стати уроком для всіх, у кого є аналогічна загроза», - зазначив народний депутат Леонід Ємець.

Головнокомандувач морськими силами Самооборони Японії Кадзукі Ямасіта підкреслив, що Японія не має жодних ілюзій щодо Росії і усвідомлює загрозу з її боку.

Своєю чергою, Віце-адмірал Кадзукі Ямасіта зазначив, що позиція Японії та її Збройних сил залишається незмінною - Японія ніколи не визнає Крим територією Росії. Японія лишається непохитною в позиції, що російський агресор підступно окупував український Крим.

Сторони домовилися про поглиблення співпраці та обміном досвіду між Морськими силами Самооборони Японії та Військово-морськими силами України.

У зустрічі також взяв участь Надзвичайний і Повноважний посол України в Японії Ігор Харченко.

Після зустрічі українська делегація оглянула діючий бойовий флагман морських сил Самооборони Японії – «Терудзукі» - та легендарний броненосець-музей «Мікаса».

Нагадаємо, що Голова Верховної Ради України Андрій Парубій з 25 лютого по 3 березня 2017 року перебуває з робочим візитом у Японії.

Відео можна взяти тут:

Ftp://217.20.163.135
Log: visitor
Pass: visitor
27_02_17_PARUBIY_tokio_flot


Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Топ-новина”

26 квітня 2024 16:20
26 квітня 2024 09:50
25 квітня 2024 16:05
24 квітня 2024 14:54
23 квітня 2024 18:12
18 квітня 2024 10:12
17 квітня 2024 19:05
17 квітня 2024 18:51
17 квітня 2024 17:23
17 квітня 2024 11:54