«Український Парламент має звернутись до Європарламенту з переконливим проханням, аби питання надання Україні безвізового режиму було розглянуте цього року», - заявила під час брифінгу Перший заступник Голови Верховної Ради України Ірина Геращенко.

Ірина Геращенко зауважила, що сьогодні Комітет Європарламенту із громадянських свобод та внутрішніх справ (LIBE) затвердив механізм припинення безвізового режиму з Євросоюзом, який необхідний для надання Україні безвізового режиму з ЄС.

«Це той механізм, навколо якого так довго точилися дискусії в ЄС і що, по суті, гальмувало вихід України і Грузії на фінішну пряму щодо отримання безвізового режиму», - уточнила Перший заступник Голови Верховної Ради України.

Політик поінформувала, що останній сесійний тиждень у Європарламенті починається 12 грудня. У цьому контексті вона висловила сподівання, що міжнародні партнери України підтримають нашу державу у такий важливий для України час.

«Сьогодні для українського суспільства важливо побачити від європейської сторони відповідальну політику, зокрема виконання своїх зобов’язань», - зазначила Ірина Геращенко та наголосила на важливості затвердження Радою ЄС механізму надання безвізового режиму Україні.

Ірина Геращенко повідомила, що сьогодні відбувається ще одна важлива подія для України – конференція ОБСЄ за участі міністрів закордонних справ країн-членів ОБСЄ. Вона наголосила, що Міністр закордонних справ України Павло Клімкін також перебуває на заході та відстоює інтереси нашої держави.

«Перше питання, яке він піднімає, це відповідальність Російської Федерації за невиконання Мінських угод, за порушення режиму тиші контрольованими ними бойовиками. Це питання звільнення заручників, доступ міжнародних гуманітарних місій до окупованих територій», - зазначила політик.

Уповноважений Президента наголосила на важливості підтримки європейських партнерів в контексті боротьби проти країни агресора.

«Нам потрібна підтримка світу для продовження санкцій проти Росії. Ми сподіваємося на єдність ЄС і в цих питаннях», - зауважила Ірина Геращенко.

Перший заступник Голови Верховної Ради України відзначила продуктивну роботу Комітету з питань європейської інтеграції та Комітету у закордонних справах.

У свою чергу, заступник голови Комітету з питань європейської інтеграції Марія Іонова наголосила на важливості рішення Комітету Європарламенту із громадянських свобод та внутрішніх справ, та висловила сподівання, що питання ратифікації Угоди про асоціацію також буде позитивно вирішеним. 

«Ми чекаємо позитивних новин, що стосуються безвізового режиму, і ми будемо здійснювати парламентський контроль та співпрацювати з нашими європейськими партнерами для виконання їх зобов’язань до кінця цього року», - зауважила Марія Іонова.

«Ми також сподіваємось, що по-іншому пріоритетному питанню для України – завершення ратифікації Угоди про асоціацію ми також отримаємо позитивний сигнал», - зазначила на брифінгу Заступник голови Комітету з питань європейської інтеграції Марія Іонова. 

 

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Топ-новина”

25 квітня 2024 16:05
24 квітня 2024 14:54
23 квітня 2024 18:12
18 квітня 2024 10:12
17 квітня 2024 19:05
17 квітня 2024 18:51
17 квітня 2024 17:23
17 квітня 2024 11:54
16 квітня 2024 20:18
16 квітня 2024 18:50