Перезавантаження Уряду та зосередження роботи влади усіх рівнів над вирішенням нагальних проблем дозволить вивести країну з кризи та повернути довіру громадян до влади. Про це заявив Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман в ефірі телеканалу "Інтер".
"Від того, наскільки швидко ми зможемо перезавантажити Коаліцію, перезавантажити Уряд, сфокусуватися на реальних задачах, які стоять сьогодні, буде залежати, чи зможемо ми повернути довіру людей і дати їм розуміння того, що у майбутньому Україна буде йти правильним шляхом", – заявив В. Гройсман.
На думку голови Верховної Ради, найкращий план дій, який є на сьогодні, щодо реформування країни – це Коаліційна угода, підписана п'ятьма фракціями Парламенту. "Зараз питання не про те, як змінювати цей план, а наскільки ефективно його використовувати", – зауважив він.
Крім того, влада повинна вживати антикризових заходів для того, щоби побороти проблеми у багатьох галузях країни. Зокрема, за словами В Гройсмана, у пріоритеті має бути вирішення питань соціальної сфери, охорони здоров'я, освіти, розвитку інфраструктури, вугільної промисловості, підтримки ІТ-галузі та аграрного сектору, автоматизації роботи митниці, збільшення робочих місць та відродження національної економіки. "Мої зустрічі з експертами, мої зустрічі з представниками цих сфер дають розуміння того, що це реально зробити", – зауважив голова Верховної Ради.
В. Гройсман висловив переконання, що до кінця року можна досягнути позиції, "від якої ми можемо забезпечити стале зростання національної економіки і, як наслідок, вирішення багатьох питань".
При цьому, Голова Парламенту наголосив, що влада не має залишатися осторонь тих проблем, що турбують суспільство. "Ніхто не зможе пересидіти ту кризу, яку сьогодні відчувають люди", – підкреслив він.
В. Гройсман зазначив, що сьогодні представники усіх рівнів влади у тісній взаємодії з міжнародними партнерами мають об'єднатися над вирішення нагальних проблем країни та докладати у десятки разів більше зусиль через те, що багато часу було втрачено.
"Треба [вирішувати проблеми] не згори високих київських кабінетів, а спільно з мерами, міськими радами, сільськими радами, обласними радами, з обласним адміністраціями. Маємо усі об'єднатися. Має бути одна ідея: Україна – успішна країна. І тоді ми зможемо це зробити", – заявив він.
Керівник Верховної Ради також зауважив, що дуже важливо, аби нова Коаліція та новий Уряд, за умови його формування, не були популістськими, а провадили "відвертий і конструктивний діалог" з громадянами. "Лідер реформ – Уряд. Уряд має бути ефективним, професійним. І Уряд має спиратися на підтримку не популістської, а реальної Коаліції, яка забезпечить реформи", – наголосив він.
"Якщо ми не зрозуміємо, що ці десятки, десятки проблем, які мають сьогодні критичне значення, не будуть вирішені, проблем буде все більше і більше, а настрої в суспільстві будуть все гірше і гірше. Україна цього не заслуговує", – підкреслив В. Гройсман.
Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Новини”

28 березня 2024 15:56
28 березня 2024 15:26
28 березня 2024 14:37
28 березня 2024 14:37
28 березня 2024 13:08
28 березня 2024 09:26
27 березня 2024 15:04
27 березня 2024 12:20
27 березня 2024 10:01
27 березня 2024 09:30