Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман висловлює вдячність Естонії за підтримку позиції України на міжнародній арені.

Під час зустрічі з Головою Рійгікогу (Парламенту) Естонської Республіки Ейкі Нестором у середу В.Гройсман наголосив, що конфлікт в України не є суто внутрішнім. «Те, що відбувається, стосується і Європейського Союзу, намагань його розвалити, це гра агресора», - сказав він.

«Це наш спільний виклик, спільна загроза стабільності і миру», - наголосив керівник українського Парламенту, зазначивши, що в Україні щодня гинуть люди.

В.Гройсман висловив переконання у необхідності направлення в Україну миротворчого контингенту, посилення санкцій проти Росі та посилення обороноздатності нашої держави, зокрема, у частині надання зброї оборонного характеру.

Голова Верховної Ради заявив, що попри військову, економічну та інформаційну агресію з боку Росії Україна має здійснювати реформи, робити зміни. Він повідомив, що вже сформовано пакет законодавства щодо посилення боротьби з корупцією, створено Антикорупційне бюро, здійснено кроки щодо деолігархізації та реформування енергетичного сектору.

Однією з головних реформ В.Гройсман назвав децентралізацію влади, повідомивши про роботу Конституційної комісії.

«Не можна говорити, що в Україні нічого не робиться. Просто у нас велика країна, і побороти в одночасся стару систему складно, - сказав він. - Але Парламент ухвалює усі важливі рішення, необхідні для здійснення реформ».

Своєю чергою, пан Е.Нестор заявив, що Естонія «стоїть поруч з Україною» і розуміє її. Він наголосив, що Естонська Республіка докладає усіх зусиль, аби питання України не лишалося поза увагою на усіх міжпарламентських і безпекових форумах Європи.

«Ми зацікавлені у співпраці з Україною, у тому числі, в питаннях оборони», - підкреслив Голова Рійгікогу.

Пан Е.Нестор також зазначив, що надання Україні безвізового режиму у перспективі є реальністю. «Це бар’єр, який стримує, і його треба подолати», - сказав він.

Голова Рійгікогу Естонії заявив про готовність його країни надати експертну допомогу і здійснювати обмін досвідом щодо організації роботи як Парламенту, так і його Апарату. При цьому В.Гройсман наголосив, що «нам цікавий досвід Естонії», зазначивши, що нині у Верховній Раді запроваджується система «Електронний Парламент», що дозволить зробити його роботу більш прозорою та доступною суспільству.

Сторони заявили про готовність розвивати міжпарламентські зв’язки і поглиблювати співпрацю у цьому напрямку.

***

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Повідомлення ”

29 серпня 2022 20:00
02 червня 2022 11:20
22 лютого 2022 12:30
23 листопада 2021 12:04
22 вересня 2021 13:40
24 серпня 2021 15:06
20 липня 2021 15:28
20 липня 2021 10:06
19 липня 2021 17:58
16 липня 2021 12:51