4 грудня Перший віце-спікер, Уповноважений Президента України з мирного врегулювання ситуації в Донецькій та Луганській областях Ірина Геращенко взяла участь у зустрічі Президента України Петра Порошенка з рідними військовополонених, захоплених ФСБ РФ 25 листопада ц.р.

Глава держави розповів про зусилля держави і мобілізацію наших партнерів задля свободи військовополонених, які мають бути звільнені без всяких передумов.

«Ми не йдемо на жодні компроміси. І коли кажуть: чи є якісь попередні умови для того, щоб ми робили будь-які подальші кроки? Я кажу: перший крок – воїни додому», - повідомив Президент.

Інформуючи про переговори з лідерами держав та міжнародних організацій, П. Порошенко підкреслив, що міжнародна спільнота сформувала чіткі вимоги до керівництва РФ щодо негайного звільнення українців, повернення захоплених кораблів та забезпечення безперешкодного проходу Керченською протокою.


Глава держави подякував учасникам зустрічі за зразкове та патріотичне виховання українців та висловив слова підтримки рідним командира катера «Бердянськ», лейтенанта Романа Мокряка, Богдана Небилиці, який служить командиром катеру «Нікополь» та рідним наймолодшого із моряків катера «Бердянськ» - 18-річного Андрія Ейдера, який отримав поранення під час захоплення. Президент висловив сподівання, що найближчим часом вдасться отримати інформацію щодо стану здоров’я А. Ейдера.

Батько військовополоненого моряка Василя Сороки від імені всіх військовополонених подякував за підтримку та зусилля, які докладаються для звільнення їх рідних та передав прапор, який за його словами вийшов з Криму.

«Думаю, що ми з цим прапором будемо зустрічати наших військовополонених разом», - сказав Віктор Сорока.


Під час наради Уповноважений Президента України з мирного врегулювання ситуації в Донецькій та Луганській областях Ірина Геращенко, Міністр оборони України Степан Полторак, Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова та Командувач Військово-Морських Сил ЗСУ, адмірал Ігор Воронченко  поінформували родичів про соціальну підтримку захоплених українців та розповіли про координацію зусиль з Міністерством закордонних справ України задля доступу консулів, представників Міжнародного Комітету Червоного Хреста до українців та посилення тиску проти РФ.

«Моряки демонструють гідність. Вони мужньо витримують психологічне навантаження і дають відсіч спробам обробки з боку ФСБ РФ», - зауважила І. Геращенко.

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Повідомлення ”

29 серпня 2022 20:00
02 червня 2022 11:20
22 лютого 2022 12:30
23 листопада 2021 12:04
22 вересня 2021 13:40
24 серпня 2021 15:06
20 липня 2021 15:28
20 липня 2021 10:06
19 липня 2021 17:58
16 липня 2021 12:51